Loading

Yenilenebilir Enerji Kaynakları Nelerdir?

Doğa, sağlıklı insan yaşamının temininde ve sürdürülmesinde son derece önemli görevler üstlenir. Çevre bilincinin oluşturulması ve doğanın korunması insan hayatının da teminatlarından biridir. Dünya nüfusundaki artışa paralel olarak oluşan çevresel sorunlar her geçen gün artmaktadır. Küresel ısınmanın oluşturduğu olumsuzluklar nüfus artışına paralel gelişen enerji talebi, enerji üretiminde artışa ihtiyaç duyulmasına neden olmaktadır. Yenilenebilir Enerji Kaynakları Nelerdir? Sorusu çevresel sorunlarla yakından ilgilenenler tarafından da merak edilmektedir. Barteş Enerji yenilenebilir enerji kaynakları konusunda hizmet üretmektedir. Sektörde yaptığı başarılı işlerle firma hem istihdam yaratmakta hem de ülke ekonomisine katkı sağlamaktadır.

Doğadan elde edilen ve sürekli yenilenebilen enerji türleri insan yaşamına olumlu katkılar yapmaktadır. Yenilenebilen enerjiler için doğal kaynaklar kullanılır. Doğal kaynakların varlığı enerji kaynaklarının tükenmesini de engellemektedir.

Rüzgâr enerjisi ya da güneş enerjisi gibi kaynakların yanı sıra jeotermal kaynaklardan enerji elde etmek de mümkün olmaktadır. Sürdürülebilir bir kalkınma temin etmenin yollarından biri de yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yapmaktır.

Fosil yakıtlar yakın bir gelecekte tükenme tehdidi altındadır. Bunda fosil yakıtların yenilenebilmesi için çok uzun zamana ihtiyaç olmasının yanı sıra insanların kontrolsüz tüketimleri de etkilidir.

Güneş enerjisi elde edileceği zaman güneş panellerinden yararlanılır. Güneş enerjisi elde etmek için çevreye hiçbir zarar verilmemektedir. Güneş panelleri sayesinde ısı ve elektrik elde edilmektedir. Fotovoltaik sistemler aracılığı ile güneş enerjisinden elektrik üretimi gerçekleştirilir.

Rüzgâr enerjisi rüzgâr türbinleri ile elde edilir. Bu tür bir enerji elde etmenin yolu rüzgârlı bölgelerde bu sistemleri oluşturmaktır.

Hidroelektrik enerjisi, bu tür bir enerji elde etmek için suya ihtiyaç duyulur. Yüksek alanlarda ve su akış hızının fazla olduğu yerlerde bu tür türbinler enerji elde etmede kullanılmaktadır.

Jeotermal enerji, bu tür bir enerji jeotermal kaynaklardan elde edilir. Jeotermal enerji kaynakları turizm açısından da ülke ekonomilerine katkı sağlar

Biyokütle enerjisi, doğada yer alan bitki ve hayvan atıklarından elde edilmektedir.

Yenilenebilir Enerji Kaynakları Neden Önemlidir?

  • Gelecek nesillerin yaşamını garanti altına almanın yollarından biri de sürdürülebilir enerji kaynaklarından yararlanmaktır.
  • Ülke ekonomilerine yenilenebilir enerji kaynakları büyük katkı sağlar
  • Fosil yakıt tüketimini azaltarak çevreye karşı koruyucu bir etkisi vardır
  • Çalışanlara iş istihdamı yaratır
  • Coğrafi şartların zor olduğu ve elektrik sıkıntısı yaşanan bölgelerde elektrik ihtiyacını temin eder
  • Ülke ekonomisine sağladığı yaralardan biri de dışa bağımlılığı azaltmasıdır

Dünya genelinde çevresel sorunlara duyarlı birçok insanı ilgilendiren konulardan biri de Yenilenebilir Enerji Kaynakları Nelerdir? ve Yenilenebilir Enerji Kaynakları Neden Önemlidir? Sorularıdır. Sektörün önemli kuruluşlarından Barteş Enerji bu alanda varlık gösteren öncü bir kuruluştur. Firma, çevre sorunlarına karşı duyarlı yaklaşımı ve doğal yaşama olumlu katkıları olan faaliyetlerini çalışanlarıyla birlikte başarıyla yürütmektedir.